Pynt din forrude med omtanke

Når man har investeret i en ny forrude til ens køjetøj, om det så er til en ældre bil, et veterankøretøj, en ny bil, eller man simpelthen betragter det som en ny forrude – hvilket det reelt er – når man har købt sig en ny bil, så kribler det ofte i fingrene for at lade denne gengive ens personlighed.

Der er dog punkter, man skal være opmærksom på i denne forbindelse rent lovgivningsmæssigt og sikkerhedsmæssigt, som vi vil beskrive i denne artikel, så du kan pynte din nye forrude, som du ønsker dig det, uden at du gør noget forkert.

For når man har sådan en spritny forrude til en bil, hvor der er fjernet gamle godkendelsesmærker og gennemtjek af køretøjet samt en aldret p-skive, så føler nogle bil-ejere, at de står med et blankt lærred, som de kan tilpasse på både inder- og yderside efter forgodtbefindende.

Det er dog imidlertid ikke alt, du bare kan gøre, som du har lyst til.

For det første må du ikke opsætte så meget pynt indendørs og udendørs på køretøjet, at det hindrer dit udsyn gennem den nye forrude til at følge helt med i trafikken.

Det vil sige, at hvis du vil sætte klistermærker op – både dem, du er forpligtet til og dem, du ser som pynt – så skal det ske, så det ikke generer dit udsyn.

Ligeledes gælder det med pynt indendørs, hvor nogle mennesker kan lide at sætte figurer op ad frontruden enten fastspændt eller hængende for eksempel ned fra bakspejlet.

Her skal disse ikke svinge for meget frem og tilbage til, at det kan hindre dig i at følge med i trafikken.

Desuden kan man risikere, at disse indendørs-figurer kan falde ned og ryge ind under pedalerne hos chaufføren, så han ikke kan bremse eller gasse op, hvis det skulle blive nødvendigt.

Sidstnævnte er måske et opsat scenarie, men hellere være på den sikre side, for det skal som bekendt kun gå galt én gang, før det er uopretteligt. 

Lukket for kommentarer.