Overvej lige tykkelsen på de terrassebrædder

15 december 2020
Anders Lundtang Hansen

Mange tænker nøje over, hvordan de skal vælge terrassebrædder, hvilken type træ det skal være, hvordan mønsteret skal være på dem, hvordan man får dem til at passe sammen og meget mere til.

Det kan være i forhold til, hvordan terrassen skal se ud i sidste ende efter omgivelserne ved resten af ens bolig eller andre udendørsforhold.

Man gør sig således overvejelser over, hvordan det endelige resultat kommer til at se ud, og hvordan man lettest kan sammensætte terrassen, så det hele kommer til at se flot ud i sidste ende, og så det samtidig er til at have med at gøre at lave.

Men man tænker måske ikke altid på, hvordan tykkelsen på terrassebrædderne skal være, eller man vælger at nedtone den del, hvordan man ikke ser det som en vigtig del – men det kan det sagtens være af flere årsager!

Tykkelsen har også noget at skulle have at sige

Det er lidt ligesom, når man ikke orker at skænke tanker på, hvordan terrassen ser ud nedenunder, om der så er et hulrum som krybekælder, eller den er helt nede ved jorden, fordi man alligevel sjældent befinder sig i det område, og man skal ikke se på det.

Men det er netop her, at man finder nogle skader og problemer, som man kan opstå, som man ikke opdager, og det kan have noget med tykkelsen på de terrassebrædder at gøre.

For hvis man nu har nogle tynde terrassebrædder, hvor der er gået råd i dem, så kan de lettere knække, og de har heller ikke samme robusthed til at holde igen med vægt.

Men man kan heller ikke afslibe og afhøvle dem så meget, fordi der er mindre at give af.

Store og tykke terrassebrædder kan dog også være svære at bære rundt på, fordi de netop af den grund vejer en del, hvilket kan gøre det besværligt at arbejde med dem.

Overvej derfor, hvad tykkelsen på dine terrassebrædder skal være.

Flere Nyheder