Maling af badekar – når du vil beholde lidt luksus i hverdagen

I gennem mange år har karbad været synonymt med luksus. Moderne mennesker bruger ikke badekarret i samme omfang som vore bedsteforældre. Det ugentlige bad (måske to) er erstattet af en daglig tur under bruseren, hvilket er gået hen og blevet normen for vores bade kultur.

Et brusebad er også langt mere hygiejnisk end et ugentligt karbad. Men dette betyder ikke, at man ikke kan nyde et lækkert og helse bringende karbad i ny og næ, som en form for rekreativ foreteelse. Et varmt og velduftende karbad sænker blodtrykket og får pulsen ned, og er således en rigtig lækker og luksus agtig måde, hvorpå vi kan lægge hverdagens stress bag os. Og man sover rigtig godt efter et varmt karbad, hvilket igen er med til at bevirke, ta man fungerer bedre – og er mere frisk – i hverdagen.

Giv badekarret en overhaling med en maling af badekar

Der er dog ikke noget at sige til, at flere og flere vælger at skille sig af med deres gamle badekar. Et slidt badekar kommer hurtigt til at fremstå direkte uhumsk. Der sker nemlig det, at et badekar, når det bliver slidt i emaljen, vil få en øget tendens til at danne grimme, gullige skjolder. Disse misfarvede skjolder er udtryk for aflejringer af okker og kalk fra badevandet, og de giver badekarret dets ucharmerende og frastødende fremtoning.

Til alt held er disse aflejringer – samt øvrige småskrammer og ridser i emaljen – kun overfladiske. Dette betyder, at de let kan slibes bort, og den beskadigede emalje erstattes med et frisk lag af emaljerings materiale. Hvis du ikke har lyst til at skrotte dit gamle badekar, men heller ikke gider se på de grimme misfarvninger, kan du med fordel kontakte en badekarsmaler, som kan hjælpe dig med at få dit badekar pænt igen.

Det tager kun cirka 24 timer, så er dit badekar klart til bruge igen!

Lukket for kommentarer.