Hvilke typer gulv kan slibes?

25 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Hvis du overvejer at slibe dit gulv, så er det meget aktuelt, at du ved hvilke typer gulv du kan slibe, og hvilke du ikke kan slibe. Derfor har vi sammenfattet dette indlæg, så du ikke længere er i tvivl på området.

Det hele kommer an på gulvtypen

Det er de færreste typer gulve, som kan holde til at blive slebet. Derfor er det vigtigt, at man ikke bare prøver sig frem. Som udgangspunkt, så kan alle typer trægulve tåle at blive slebet til en vis grad. Grunden til, at vi siger til en vis grad er fordi, at man med et trægulv ikke bare kan skamslibe dem, så der ikke længere er noget træ. Når man sliber et trægulv, skal man derfor holde øje med, at der fortsat er træ tilbage, så gulvet ikke er slebet helt væk.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt dit gulv kan håndtere at blive slebet igen, så anbefales det, at du tager fået i et gulvfirma, som kan hjælpe med gulvafslibning vejle, eller i den by hvor du kommer fra. De vil med garanti kunne komme med deres professionelle syn på, hvorvidt gulvet kan håndtere endnu en slibning.

Andre typer gulv kan ikke slibes

Med ovenstående skriv, så giver det nok god mening, at andre typer gulv ikke kan slibes. Det betyder eksempelvis, at hvis man har et gulv der er lavet med fliser, gulvtæppe eller noget tredje i den stil. Så er det ikke muligt at få det slebet, hvis der kommer skavanker på det. Her vil det være nødvendigt at få hele gulvet udskiftet kontra at få det slebet.

Nogle gulve kan poleres

Udover en slibning, så er der nogle gulve, som kan poleres. Dette er typisk gulve, som er lavet med en flydende substans, når de bliver lavet. Grunden til de kan poleres, er fordi man ligesom hvis man polerer en bil, blot gør overfladen mere lækker, og reparerer de små ridser der måtte være. En polering vil ikke kunne hjælp, hvis der er store hakker.

Flere Nyheder