Hvilke online lån findes der?

Kigger man på det marked, der findes for online lån, så er varianterne mange. Men hvilke lån er det lige helt præcist, der findes online?

Disse lån støder man oftest på online

Nogle af de typiske lån der findes, er kviklån, forbrugslån, rentefri lån, mobil lån, SMS lån, hurtig lån, privatlån, minilån og lån uden sikkerhed. Det man vil opleve er, at der er stor forskel på, hvordan lånene er struktureret og sat sammen – og ikke mindst er der forskel på, hvor meget man kan låne ved de forskellige lån. 

SMS lån, mobillån og minilån er ofte nogle, hvor man kan låne mindre beløber. Det kan eksempelvis være alt mellem et par hunderede kr. og op til et par tusinde.  Her vil løbetiden ofte også være mindre. Det vil sige, at lånet skal betales tilbage indenfor kort tid – det kan være et par måneder eller op til 1 år. 

Omvendt kan man ved kviklån, forbrugslån, privatlån m.m. ofte låne sig til større beløber. Det kan være alt fra 50.000 kr. til 400.000-500.000 kr. Her vil løbetiden ofte være længere, da beløbet også er væsentligt større end ved mobillån, SMS lån og minilån. 

Gør dette før du låner

Uanset hvor stort eller lille et lån man tager, så er det altid til ens fordel, at ens økonomi tillader lånet. Altså at man har mulighed for at betale lånet tilbage indenfor løbetiden, og i de rater som låneudbyderen har bestemt. Ellers kan lånet nemlig blive meget dyrere for en, da der kommer ekstra gebyrer og omkostninger på lånet. Man skal derfor sikre sig, at man har lavet et økonomisk overblik, så man ved, hvor meget man har råd til at betale hver måned. Det er nemlig den bedste forudsætning for, at man er klædt godt på til at optage et online lån. 

 

Lukket for kommentarer.