Hvad består proteinpulver af?

Proteinpulver er et pulver som er fremstillet på basis af forskellige råvarer. Hoved ingrediensen i de fleste former for proteinpulver er vallefraktionen fra komælk. Grunden til at man hyppigst vælger valleprotein som grundlag for proteinpulver er dennes helt unikke sammensætning af de essentielle amino syrer plus dens nemme optagelighed i det menneskelige fordøjelses system. For laktose intolerante – altså mælke allergikere – vegetarer eller veganere kan proteinpulver fremstillet med soja protein eller ris protein være mulige alternativer. Valleproteinpulver vil dog altid have den største effekt når det handler om opbygning af muskel masse på grund af den optimale amino syre profil. Derfor vil det også være proteinpulver baseret på valle du hyppigst vil finde i butikker og i online shops.

Hvordan virker proteinpulver?

Protein er essentielt for opbygning af muskler. Det siger sig selv at man, såfremt man træner med henblik på muskel opbygning eller styrke, har brug for mere protein end det gennemsnitlige menneske. Derfor kan et protein tilskud være på sin plads inden træning. Især som erstatning for et protein holdigt måltid som hurtigt kan komme til at ligge rigtig tungt i maven.

Her kan proteinpulver opløst i vand være et rigtig godt alternativ. Med proteinpulver i høj kvalitet får din krop ale den protein den har brug for når musklerne skal genopbygges efter træning. Samtidig er mange typer proteinpulver tilsat vitaminer og mineraler, så kroppen samtidig får tilført næring som ved et rigtigt måltid.

Det er klart at proteinpulver aldrig må træde i stedet for en sund og varieret kost. Proteinpulver skal udelukkende fungere som et supplement hertil. Du skal heller ikke regne med at proteinpulver har nogen magiske virkninger i sig selv. Proteinpulver er ikke på nogen måde bedre end rigtig mad.

Du kan finde et stort og velassorteret udvalg af proteinpulver fra anerkendte brands på https://www.only-approved.dk/ 

Leave a Comment