Hjælp dit misbrugsramte familiemedlem med en professionel alkoholbehandling

Er en af dine nærmeste på vej ud i et alkoholmisbrug, er det meget vigtigt, at du som pårørende træder i karakter. Der skal nemlig skrides ind, lige så snart misbruget er identificeret, hvis den misbrugsramte skal have en chance for at få sin tilværelse på ret køl igen – og få sit liv tilbage.

Hvad er 12 trins programmet – og hvordan hjælper det mod alkoholmisbrug?

Hvis du som pårørende til en alkoholiker skal hjælpe vedkommende bedst muligt, handler det for det første ikke om at fjerne alkoholen fra vedkommendes liv ved hjælp af antabus. Antabus fjerner ikke de dybere liggende årsager til misbruget – og risikoen for, at den misbrugsramte falder i igen efter endt misbrugsbehandling, er overvejende. Du bør i stedet finde et behandlingscenter, hvor den misbrugsramte kan opholde sig under sin afvænning, og dermed komme væk fra sine vante omgivelser.

Hos Behandlingscenter Søby Park baserer behandlingsforløbet sig på Minnesota modellen, som blandt andet inkorporerer 12 trins programmet. Måske kender du lidt til 12 trins programmet, som bliver anvendt af Alcoholics Anonymous (på dansk: Anonyme Alkoholikere), som en anerkendt og vellidt metode til alkoholafvænning. Programmet bygger på oparbejdelse af erkendelse, selvindsigt og accept af de forhold, som gør sig gældende lige her og nu. Det er for eksempel vigtigt at erkende, at man er magtesløs over for alkohol, og at det misbrug, man er på vej ud af, har haft ødelæggende konsekvenser for de nære og kære relationer, som man derfor skal gøre bod over for. Dette gælder såvel de personer, som man har såret med sin destruktive adfærd, som de, man skylder penge eller på anden måde har svigtet og løjet over for.

Behandlingscenter Søby Park tilbyder et fem ugers ophold, under hvilket den misbrugsramte vil modtage såvel behandling baseret på Minnesota modellen som individuelt tilrettelagt terapi. Læs mere om alkoholafvænning på behandlingscentersoebypark.dk

Lukket for kommentarer.