Få styr på smerterne i kroppen

22 august 2021
Steffen Hansen

Der kan være mange årsager til, at man går og har ondt i kroppen. Det kan være grundet arbejde, grundet en forkert bevægelse, eller grundet noget så simpelt, som at man har sovet forkert om natten. Men når du har ondt i kroppen, hvordan modarbejder du så smerterne og kommer ovenpå igen? Lær mere her i indlægget.

Få professionel hjælp

Den bedste løsning er ofte, at man får professionel hjælp. De kan forklare hvorfor man har ondt på den måde man har, men samtidig også afhjælpe smerten. Hvis det er en fysioterapeut kan de typisk give nogle øvelser som vil hjælpe, hvor en massør vil kunne hjælp ved at massere kroppen. En zoneterapeut går lidt anderledes til værks, da de bruger nervesystemet, og hvordan din krop er forbundet til at trykke, så det hele løsner sig. Er det ryg eller nakke problemer, så kan en kiropraktor måske hjælpe, de kan løsne op ved at “brække” kroppen på plads.

Find en god fysioterapeut her: https://tobiassteengaard.wixsite.com/gjernfysioterapi

Bevæg dig mere

Det værste du kan gøre, hvis du har ondt et sted, det er at undgå at bevæge dig. Derfor anbefaler vi, at du bevæger dig så meget som muligt. Dette hjælper din krop med at løsne op af sig selv. Hvis du slet ikke kan bevæge dig, så kan det være en idé at lave nogle øvelser, som kan hjælpe på problemet. Det kan f.eks. være ved at dyrke yoga, eller bare at finde nogle måder at strække ud, så der løsnes op i hele kroppen.

Generelt så bør man sørge for at bevæge sig mindst 30-60 minutter hver dag, og også meget gerne strække ud, hvis man har muligheden for det. Derfor bør du inkorporere det som en fast del af din hverdag, så vil du hurtigt kunne mærke en forskel og få et mere behageligt liv uden smerter.

Flere Nyheder