Derfor er en god yogamåtte altafgørende

30 marts 2020
Sara Mortensen
Derfor er en god yogamåtte altafgørende

Hvis du træner yoga eller gerne vil begynde på det, så er det vigtigt at du anskaffer dig en god yogamåtte. Mange af de stillinger, som man laver i en yogatræning, kræver at man har et godt underlag. Det er hverken rart eller godt for kroppen at gøre på det bare gulv. Yoga må siges at være blevet super populært de seneste år. Der er rigtig mange kvinder især, som dyrker yoga enten hjemme eller i et yogacenter på abonnementsbasis, fuldstændig ligesom et fitnesscenter, men her er der kun fokus på yogatræning. I mange af de almindelige fitnesscentre landet over, kan man også melde sig på yogahold, hvis man gerne vil blande sin træning lidt mere. Rigtig mange gør det som sagt også i hjemmet, hvor man gør det til en række øvelser fra et yogaprogram eller følger en yogatræning over video. Der er altså mange måder at dyrke yoga på, men det er nødvendigt at man har en yogamåtte. 

Udover at en yogamåtte er vigtig at have til yogatræningen, så kan den også godt bruges til andre øvelser, som ikke indebære yogaøvelser. Der er fx mange som træner et program derhjemme, hvor der indgår mange forskellige øvelser, som fx mavebøjninger, armbøjninger, planke og meget mere. Hvis du godt kan lide og hjemmetræne eller bare ikke gider at betale for et fitnessabonnement, så kan det være du skal investere i en yogamåtte, så du nemt kan styrketræne programmer hjemme på stuegulvet – det er der mange der gør, og nogle gør det især fordi det også virker mere overskueligt, lige at smide sig i stuen på måtten end at skulle cykle ned i et fitnesscenter. 

Hvilken yogamåtte skal man vælge? 

Der findes mange forskellige yogamåtter på markedet i dag, især fordi yoga er blevet så populært. Måske du har set mange forskellige yogamåtter, der kan fås i vildt flotte farver i dag. Man kan få yogamåtter i mange forskellige farver og så kan du få mange yogamåtter, hvor der er tilhørende rem med, så man nemt kan svinge yogamåtten over skulderen og hoppe op på cyklen. Måske du har set mange cykle rundt i byen med en yogamåtte bag på ryggen? Man må jo sige at det ser enormt sporty og cool ud. Af alle dem der findes i dag af yogamåtter, kan det måske være en smule uoverskueligt at finde ud af, hvilken en man skal vælge. Det er der mange der er i tvivl om hvis de er nybegyndere indenfor yoga-feltet. 

Man skal som hovedregel bare finde en yogamåtte, som virker blød og lækker at ligge på. Man kan få yogamåtter i forskellige millimeter tykkelse og det er individuelt, hvad tykkelse man foretrækker. Den skal bare kunne give en blød fornemmelse af gulvet, i stedet for en hård fornemmelse selvfølgelig. Derudover skal det være en måtte, som er skridsikker og modstandsdygtig overfor diverse gulve. Så en god tykkelse og en god skridsikker bund, må være de to vigtigste ting, når man skal finde sin nye yogamåtte. Når man har fundet den rette yogamåtte, vil man hurtigt kunne fornemme forskel fra hvad man ellers har prøvet at træne på – mange tyer til tæpper eller håndklæder, og et er bestemt ikke samme oplevelse.

Flere Nyheder