Alkoholbehandling for dig og pårørende

15 september 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Tag ikke fejl af overskriften: Hvis du selv er kommet i alkoholbehandling, så er det bestemt dig, som behandlingen er møntet på, men man skal ikke tage fejl af de pårørende, der har stået model til misbrugerens tendenser, som kan variere i sværhedsgrad fra det lettere utilforladelige til hele grassat-tilstande.

De pårørende har håndteret misbrugerens tilstand på næsten samme måde, som misbrugerens har været ramt af det. Misbrugeren ved ofte, hvornår vedkommende gør noget forkert, også selvom vedkommende vælger at tage skyklapper for angående alkoholmisbruget, men de nærmeste personer har skullet leve med den usikkerhed, der nok har været, aldrig at vide, hvordan humøret har været hos misbrugeren, og om det eventuelt kunne tage endnu mere overhånd, eller en god periode uden stort misbrug kunne slutte brat.

Alkoholmisbrugeren kan i perioder have svært ved at have et helikopter-syn på, hvor galt det egentlig står til, når personen er fanget af sit misbrug. De pårørende, familie, venner, kollegaer, har i større eller mindre omfang helt sobre betragtet, hvordan en af deres nærmeste har taget en hård deroute. Det kan også være svært at håndtere for dem.

De pårørende kan selv have brug for efterfølgende hjælp såsom psykologsamtaler for at bearbejde, hvad de har været vidne til.

Dette er ikke skrevet for at udstille alkoholikerens problem, men for at understrege, at ens eget misbrug kan sætte ringe i vandet og medføre konsekvenser, der er uoprettelige på alt fra ægteskabelige konstellationer til arbejdsrelationer til måske at få frataget forældremyndigheden over ens børn.

Så hvis du mistænker dig selv for at have et alkoholmisbrug og gerne vil komme det til livs, inden det tager endnu mere overhånd, så anbefaler vi, at du følger følgende link og gør dig klogere på området med alkoholbehandling. 

Måske er det først nu, at du ser lyset helt klart: https://behandlingscenter-stien.dk/antabus/

Flere Nyheder